Makaron z cukinią

Makaron z cukinią.

Składniki:
1 duża cukinia.
1 cebula.
2 ząbki czosnku.
1 łyżka oliwy z oliwek.
Dowolny Ser do posypania.
100g makaronu tagliatelle pełne ziarno.
Sól.
Pieprz.

Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy lekko na oliwie z oliwek.
Cukinie kroimy w drobną kostkę wraz ze skórka (jeżeli mamy cukinie ze sprawdzonego źródła), wykrawamy tylko gniazdo nasienne.
Następnie dodajemy pokrojoną cukinię do cebulki i czosnku – dusimy około 10-15 minut pod przykryciem, aż cukinia zrobi się całkiem miękka.
Dodajemy sól i pieprz.
Następnie odparowujemy całość.
W tym czasie Gotujemy makaron.

Gotowe danie przekładamy na makaron i ścieramy odrobinę sera dla podkreślenia smaku. U nas cheddar.

Życzę smacznego!

Ewelina Sikora z TimeOut Akademia Ruch