Słodka rozkosz

Spód:
– 120g wiórków kokosowych.
– 140g pestek słonecznika.
– 2 średnie banany (240g).
– 15g gorzkiego kakao.
– 2 łyżki soku z cytryny.

Krem kawowy:
– 70g masła orzechowego / migdałowego.
– 50g syropu z agawy (ja dałem miód).
– 30g gorzkiego kakao.
– 70g zaparzonej kawy.

Do środka:
– 2 banany.

Krem jogurtowy:
– 2 rodzaje serka: wiejski i homogenizowany 0% zblendować.
– Aromat biszkoptowy (niekoniecznie).
– Żelatyna + ew. troszkę słodzika.

Przygotowanie:
W jednym pojemniku mieszasz zblendowane wiorki i słonecznik + dodajesz kakao. W osobnym talerzyku ugniatasz banana z sokiem z cytryny i całość mieszasz do uzyskania b.gęstej masy.
Wykładasz tartę i lodówka na 5-10 min.
W tym czasie przygotowujesz masę. Wszystkie składniki na krem kakaowy mieszasz i warstwę masy wykładasz na spod tarty i 5-10 min lodówka
Dodajesz banana w kawałeczkach (większych lub mniejszych) i zalewasz masą jogurtowo-serową.
A ta masę przygotowujesz poprzez zblendowane wszystkich składników (oczywiście żelatyna pierwsze we wrzątku rozpuszczona i dopiero dodajesz ).
I całość 2 h przynajmniej lodówka.

Smacznego Rafał Kukla – Trener personalny.